Monday, June 24, 2013

Persiapan.

WOW, 29 days to go! Cepat betul masa berlalu~ Bercakap tentang persiapan, rasanya baru siap 10% kot as most of barang baby tak beli lagi pun due to budget. Sekarang sibuk nak pindah rumah and mengemas. Apa-apa pun, better siapkan rumah before Baby Adam lahir. 
     Currently cuma beli bedding, 3 helai barut and changing mat untuk baby Adam. Baju-baju tu ada sebenarnya ada, tapi mostly besar and need to buy new born size dalam 4,5 helai. Kesian Baby Adam, barang untuk bawa ke hospital pun Ibu belum beli lagi. But I do believe rezeki tuhan dekat mana-mana. Hang in there sayang, Ibu dengan Abah akan pastikan semua dah lengkap tersedia bila Adam lahir nanti. Untuk confinement pun tak beli lagi, tapi dah decide nak guna set confinement apa, which of course la Shaklee. Saya plan nak beli set trial je+ESP, jimat. Untuk external, saya nak beli yang ni:
[source: FB]
Harga dia RM50 siap bengkung. Selain tu plan nak beli brown soap dengan herbal bath+wash from Tanamera. So total amount nya, RM362. Oh my (+_______+)" Is it even on our budget? Tu belum kira upah tukang urut which will cost RM250 for 3 days and other stuff macam Pati Ikan haruan, tungku etc..and barang baby lagi, kos hospital lagi~ (x_______X)" OK. Just thinking bout this dah buat kita sakit kepala. Semoga semua dipermudahkan. Amin.