Thursday, March 21, 2013

Bersalin dan Berpantang.

Didn't I say yang I bersalin pertangahan puasa and berpantang sehingga raya?

Too Early?

I just can't stop myself from buying all this baby stuff. Latest, beli baju 2 helai dekat Angsana. Lepas ni tak tahulah. Ibu cakap newborn beli baju warna putih je~ so I guess after this beli warna putih jelah. kot? huhuhu~ There's a lot of thing dalam kepala ni, which actually xpayah risau kot? But I still have to think about:
1. Whether nak pakaikan baby Adam cloth diaper or tak? Breast pump xpayah beli rasanya sebab 24 hours ada dekat rumah.
2. Nak beli confinement set Shaklee? Total price stock for 4 months RM349 dekat Be Healthy. Which is more suitable and bagus.
3. Budget untuk baby? RM200 enough tak?
4. Budget untuk myself? vit RM349 +mak bidan RM200 +kos bersalin RM100 +external stuff RM360
So untuk budget sahaja kena save RM1009 tak termasuk duit sewa rumah, makan masa pantang etc. ah pening~ dengan kos klinik lagi setiap bulan, harap-harap dapat simpan duit sebanyak tu smpi tempoh bersalin nanti. amin.

Saturday, March 9, 2013

Meet Me Halfway~

     Wow, rupanya dah halfway pregnancy dats mean another 136 days to go! Tak sabar nak cuddling Baby Adam. Last week dah buat 5 months check up dekat Columbia Asia Hosp. Alhamdulillah, semua OK and Baby Adam sangat sihat :)
Pregnancy Update:

  • Letih. Even sepanjang hari tak ada buat apa pun tetap letih.
  • Headache. Almost everyday.
  • Dah start dapat rasa Baby Adam gerak since 17 weeks lagi. Now dia tersangatlah aktif dan sihat dengan berat currently 403 gram! Can you believe that? Kalau ikut dalam Baby Center website, at least this week berat dia kurang daripada 360 gram! 
  • Appetite semakin meningkat. Benda 1st skali Lin terfikir bila bangun tidur setiap pagi: Hari ni nak makan apa?
  • Weight: Last checkup 53kg, now ni 56kg.
  • Pelupa and macam lambat berfikir sikit. Simple math pun boleh salah (x______X)"
Third trimester is just around the corner!