Tuesday, February 26, 2013

Kerja. Tak kerja.

     Semalam 1st day kerja. Penat, memang penat. Hari ni, diberhentikan kerja. Alasan: sebab pregnant. HR kata it's their mistake, sebab terlepas pandang masa interview hari tu. As for that, they pay my gaji for 9 days  [today] even I baru je kerja sehari [semalam]. Diorang kata, kalau I dah ada baby, settle down; I boleh apply kerja dekat situ balik. 
     To be truth, tak tahulah nak rasa sedih ke tak. Actually, sebelum ni I rancang tak nak kerja sampai bersalin but siapa nak tanggung my expenses sekarang and in the future, for baby lagi, kan? Abah Adam still study. So, motif bekerja adalah untuk kumpul duit for baby Adam. Dalam bank pun duit ada sikit, lama-lama habis juga. Sigh~ what can I do. But I do believe in rezeki tuhan bagi. My husband will finish his study next 2 months; awal bulan May. Dia kata, so ada lagi 2 months dia nak kerja and kumpul duit untuk baby Adam. 
     Cakap memang senang, tapi to be honest, nak cari kerja tu pun dah makan masa. Masa dah semakin suntuk and I don't seem to find any way lagi. Semoga semuanya dipermudahkan, amin~

Wednesday, February 20, 2013

18 weeks!

Don't you just love it when you can feel your baby "actively dancing" every 3 am in the morning? It's been a while since I updating my blog, as so many things happen every now and then. But Alhamdulillah, so far all thing goes well :) Can't wait for baby Adam!